miercuri, 10 septembrie 2008

Nu veti sti nici ora, nici locul

Dragi prieteni (adica tu, draga Cuvant, cititor fidel si unic), iata-ne aproape trecuti de ziua pe care multi o credeau finala. Cateva minute si hop, sarim intr-o alta zi si nu in Rai sau Iad precum multi s-ar fi asteptat.
Testul la care a fost supusa marea masinarie(sau ce o fi) de la Geneva a avut rezultate bune. Se pare ca pe 21 octombrie (daca am inteles bine) vom afla detalii despre crearea Pamantului nostru scump, pe care il maltratam ori de cate ori avem ocazia (tocmai mi-am amintit cuvintele unei cunostinei: "Nu strica sa mai arunci din cand in cand o guma de mestecat pe jos!"). Ei da, stiinta avanseaza!
Farmecul evenimentului nu a fost experimentul in sine, ci sutele de oameni care sustineau sus si tare ca sfarsitul a venit. Astfel lista mea de mess era bombardata cu statusuri si mesaje de ramas-bun; tematori, unii oameni se rugau, altii nu renuntasera la distractie nici in ultimul moment si se gandeau ca ar fi bine sa vanda casa si sa bea de banii castigati (noroc ca astfel de afaceri nu se fac intr-o perioada asa de scurta si noroc ca respectivul ce mi-a marturisit acestea era minor, iar casa pe numele alor sai). Altii, vezi-doamne, se luminasera, amenintau ca daca mai primesc un mesaj cu referire la mult-asteptatul eveniment vor taia si spanzura (aka. o doza buna de injuraturi+ignore).
Ce e amuzant ca e vestea despre sfarsit nici macar n-a fost asa cum oamenii au preluat-o. Un singur cercetator (ce zic eu cercetator, expert in BIOLOGIE) lansase ideea gaurilor negre ce s-ar fi format cand fenomenul ar fi fost declansat, iar in 4 ani (2008+4=2012, nu? Si iar ne legam de minunatul 2012, care se pare ca ne va aduce si el un sfarsit, pe care daca il privesti in esenta nu va fi sfarsit) acestea ar fi ajuns la dimensiunea in care ar fi putut inghiti Pamantul si pe noi odata cu el (ma intreb eu-fiindca n-am citit nimic despre- ce exista in spatele- sau in interiorul, cum vreti voi- gaurilor negre?).
Asa ca, dragii mei, in acest punct ma intersectez cu Biblia si spun ca mai degraba nu se va stii timpul exact in care finalul ne va manca. Previziuni se fac, unele poate chiar s-ar apropia de realitate, dar ce se va intampla daca Sfarsitul nu va mai veni?

3 comentarii:

Anonim spunea...

"draga Cuvant" - E primul "gest" direct de afectiune. Oare "iminentul" sfarsit sa iti fi scos la iveala sensibilitatea asa bine ascunsa?

Hmmz.. sfarsitul lumii hahahah. Ce importanta are sfarsitul lumii, cand tu mori odata cu ea? E ca si cum ti-ar spune cineva, tie in particular "vei muri". Daca ti-ar spune asa ai rade si ai trece cu vederea ca si cum nici nu ai fi auzit. Dar cand e vorba de sfarsitul lumii toata lumea "aww", "ahh" ... :)) ETC
De parca sfarsitul lumii ar fi mai rau decat sfarsitul tau.

Mass-uri, am primit si eu, sincer, din cauza lor, m-am interesat despre Genova... Nici nu stiam pana atunci ca se apropie o data istorica pt stiinta mondiala pana alaltaieri, sau ieri. Acum depinde de ce fel de oameni ai in lista, eu am primit mai multe mass-uri, dar majoritatea erau ironice, unul chiar mi-a placut:
"in 2008 pe 11 sept va fi sfarsitul lumii!! VENITI IN ROMANIA CA NOI SUNTEM CU 50 DE ANI IN URMA" :))) nice one

Sfarsitul tau e sfarsitul lumii :)

P.S: sper ca nu am scris complet aiurea, asa cum ma simt momentan

radu spunea...

eu zik ca sa stam linistiti ca DUMNEZEU stie TOT pt ca EL este creatorul universului.Degeaba se strofoaca specialistii ca,unde DUMNEZEU ARE taine omul nu poate ajunge.

Anonim spunea...

Radu, ma bucur sa vad ca raspunzi. Oricum eu cred ca Dumnezeu nu ne ascunde nimic, doar ca noi nu suntem pregatiti pentru anumite lucruri... De ce ar avea Dumnezeu taine?