duminică, 28 septembrie 2008

Legarea picioarelor

Chinezii au sustinut timp de milenii ca acesta practica face ca femeile sa fie irezistibil de frumoase. Chiar circula o zicala conform careia chiar si o fata urata are sanse sa se marite daca i se leaga talpile picioarelor din copilarie. Legarea talpilor fetitelor chineze pentru a stopa astfel procesul natural de crestere, este un obicei mai vechi de 1000 de ani. Chinezii incepeau sa infasoare picioarele fetitelor inca de cand acesti copii aveau varsta de 4 ani. Datorita legaturilor stranse, oasele labei piciorului si degetele erau fracturate repetat pana cand se deformau. Scopul final era obtinerea unor picioare mutilate care nu depaseau 10-15 cm chiar si in cazul unei femei in varsta de 30 de ani. Pentru inceput, picioarele erau imbaiate zilnic intr-o solutie fierbinte, compusa din diferite ceaiuri de plante, amestecate cu sange de porc sau caine. Acest amestec lichid dizolva carnea necrozata sau putreda, vindecand in acelasi timp ranile. Apoi unghiile picioarelor erau smulse cu clestele pentru a se preveni cresterea acestora. Fiecare deget era rupt si bandajat in fese umede care, pe masura ce se uscau, strangeau si micsorau piciorul, impingand oaele fracturate spre calcai. Chinezii considerau o astfel de femeie cu talpile diforme ca fiind extrem de atragatoare din punct de vedere sexual…
Acest obicei a fost interzis de regimul comunist. In prezent, mai traiesc in China aproximativ 120 de batrane care au avut picioarele legate din copilarie. Evident, se deplaseaza doar in scaunul cu rotile.

Asta mă face să fiu puţin mândră!
Tocmai s-a terminat şi weekend-ul! De mâine, încă 5 zile de şcoală!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Adica te face sa te simti mandra?? Si a dracului, ca mi s-a facut pielea gainii doar citind si imaginandu-mi (e drept ca am o imaginatie extrem de colorata cand e vorba de asa ceva ...), apoi sa fi vazut asa ceva.

Si dupa cum ziceam: si comunismul a facut lucruri bune.

Anonim spunea...

floare-de-zapada si evantaiul secret...stai sa vezi cate detalii da tipa acolo despre asta...