miercuri, 23 iulie 2008

The Shawshank Redemption

"Nu am idee despre ce canta italiencele alea. Adevarul este ca nu vreau sa stiu. Unele lucruri sunt mai bune nespuse. Imi placea sa cred ca este ceva atat de frumos ca nu poate fi exprimat in cuvinte si care face inima sa te doara din cauza asta. Va spun... vocile alea inaltate mai sus si mai departe decat oricine intr-un loc gri indrazneste sa viseze... Erau ca o pasare frumoasa trantita in cusca noastra mizera si faceau zidurile acelea sa se dizolve si, pentru cea mai scurta dintre clipe, pana si ultimul om din Shawnshank s-a simtit liber."

"-Stii ce zic mexicanii despre Pacific? ... Spun ca nu are amintiri. Acolo vreau sa traiesc restul vietii. Un loc cald fara amintiri... Sa deschid un mic hotel chiar pe plaja, sa cumpar o barca veche fara valoare si s-o repar, s-o fac ca noua; sa-mi duc oaspetii in larg, la pescuit..."

"Trebuie sa imi amintesc faptul ca unele pasari nu sunt facute sa stea in colivie. Penele lor sunt prea stralucitoare. Si cand zboara, o parte din tine care stie ca a fost pacat sa le inchiriezi se bucura. Dar... locul in care traiesti este cu atat mai gol ca au plecat."




Totusi.. a fost cam dur!

Niciun comentariu: