luni, 4 august 2008

Into the Wild

"Important in viata nu e sa fii puternic, ci sa te simti puternic"
FIlmul este inspirat din cartea non-fictionala a lui Krakauer publicata in 1996.
Inainte de a decide sa rupa orice legatura cu parintii sai, Chris McCandless era un tanar inteligent si "de bani-gata", dand impresia ca nu-i lipseste nimic, simtindu-se totusi deprimat, frustrat chiar din cauza copilariei sale nu tocmai placute, din cauza mamei si a tatalui care nu au reusit sa ascunda niciodata ca au o relatie nefericita.
La 24 de ani, Chris pleaca in calatoria vietii sale, schimbandu-si numele in Alexander Supertramp. Inainte de a porni, el doneaza 24 000 de dolari saracilor, isi taie cartile de credit si da foc actelor de identitate. Insotit de cartile sale, el isi continua drumul catre Alaska, incercand in modul acesta sa se redscopere pe sine, sa se elibereze de toate datoriile umane si, in acelasi timp, sa-si pedepseasca parintii.
Tanarul va muri dupa 3 luni de la sosirea sa in Alaska, cauzele posibile fiind inanitia sau otravirea. Trupul sau va fi descoperit la 2 saptamani dupa moarte de niste vanatori de reni.
E o poveste impresionanta despre un om idealist ale carui valori nu sunt in conformitate cu perioada in care traieste, tocmai de aceea el hotarand sa-si satisfaca setea de cunoastere a sinelui si a naturii prin forte proprii. Destinul sau este tragic, deoarece ignora (sau neglijeaza) anumite aspecte.



P.S. L-am vazut in 3 ture, ideile mele nu se leaga foarte bine!

2 comentarii:

Anonim spunea...

:) Interesant este ca desi e blogul tau nu te aud spunand: "mi-a placut!" "nu mi-a placut!". Sincer filmul a fost mediocru. O idee buna, prost realizata. M-a impresionat scena cand a vrut sa plece dar nu a mai putut. F bun f bun. Pana la urma a ajuns la o concluzie buna: fericirea neimpartasita cu nimeni e o povara, se anuleaza...

Crina Ak spunea...

Mie mi-a placut si ideea aia pe care am scris-o prima data (stii tu, ca in viata e important sa te simti puternic), dar ai dreptate, si concluzia e impresionanta: nu esti fericit daca nu impartasesti nimanui asta. Mie mi-a placut filmul, mai ales ca e inspirat dintr-o intamplare reala. Replicile (mai degraba monologul) sunt foarte dragute si iti bat la suflet!